Voedingswaarde

Hoe houd je het beste je voedingswaarde bij?

Hoe houd je het beste je voedingswaarde bij?

Als je benieuwd bent of je iedere dag wel de juiste voedingsmiddelen met de juiste voedingswaarden naar binnen krijgt, zou je de voedingswaarden bij kunnen gaan houden. Hiermee kan je meteen ook goed zien of je de belangrijke schijf van vijf wel in acht neemt. De schijf van vijf bevat alle belangrijke voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft. Maar hoe kan je dan het best de voedingswaarde bijhouden die je dagelijks met je eten en drinken naar binnen krijgt? In deze blog kan je meer lezen over hoe je het best je voedingswaarden bij zou kunnen houden.

Wat is het voordeel van het bijhouden van de voedingswaarden?

Het bijhouden van de voedingswaarden, oftewel het tellen van de calorieën kan je helpen om op een gezond gewicht te komen of juist voorkomen dat je gewicht gaat verliezen. Als je goed oplet op wat je eet, en je maakt de juiste keuzes hierin zul je merken dat je eetlust zal dalen, terwijl je energieniveau gaat stijgen.

Als je de calorieën blijft bijhouden zal ook niet na enkele weken het gewichtsverlies dat je hebt bereikt gaan stagneren. Het vet dat je verliest zal over het algemeen uit je buikstreek verdwijnen. Helemaal als je heel goed oplet op de hoeveelheid koolhydraten die je in je voeding hebt zitten.

Koolhydraten zijn voedingsstoffen waar je dik van kan worden, als je er te veel van binnen krijgt. Het is dan ook heel belangrijk om er op te letten hoeveel koolhydraten je binnen krijgt. Natuurlijk heeft je lichaam koolhydraten wel nodig, maar dan moet je wel voor de goede koolhydraten kiezen. Dit zijn de langzame koolhydraten die je uit bijvoorbeeld volkoren producten kan halen.

Uit welke voedingsmiddelen haal je langzame koolhydraten?

Langzame koolhydraten kun je halen uit fruit, peulvruchten, groenten, granen. Zoete aardappelen en volkorenbrood, volkoren pasta en zilvervliesrijst. Hiermee kun je het afvallen bevorderen. Als je kiest voor de langzame koolhydraten kan het juist het afvallen tegen gaan.

Hoe kan je de voedingswaarde goed bij blijven houden?

Als je de voedingswaarde bij wil houden hoef je niet als een grote wandelende calculator door het leen te gaan hoor. Je kan met behulp van het internet heel veel informatie vinden. Er zijn calorietabellen waar je alles uit kan halen, maar je zou ook gebruik kunnen maken van een app. Als je er echt iets van wil maken, dan zijn er in ieder geval mogelijkheden genoeg te vinden die je daarbij zouden kunnen helpen. 

meer te weten komen

Calorieën tellen

diabetes

Voedingsstoffen